Het meest recente

FotoNieuws

 

2021-09-21 08:17
Voorstraat

Voor een boek over alle Voorstraten in Nederland zijn wij als fotoclub gevraagd om foto’s te maken van een aantal monumentale panden in onze prachtige Voorschotense Voorstraat. Op verschillende dagen zijn we op pad gegaan, om met zo mooi mogelijk licht en zo weinig mogelijk verkeer de panden goed in beeld te kunnen brengen. Dit heeft geresulteerd in een fraaie fotoserie, die wij hebben verstuurd naar de auteur van het boek. Hij heeft met behulp van o.a. gemeentes en musea de door ons gefotografeerde panden beschreven. Onze foto’s zijn daarbij een mooie aanvulling. De opbrengsten van het boek zullen worden gedoneerd aan een goed doel. 

2021-09-21 07:57
25 jaar Voorschotense Oldtimer Vereniging

Vanwege het 25 jarig bestaan van de Voorschotense Oldtimer Vereniging vond op 12 september een rit van 53 oldtimers door Voorschoten en omgeving plaats. Aan onze fotoclub was gevraagd hiervan een fotoreportage te maken en enkele leden zijn daarmee enthousiast aan de slag gegaan. De stoet volgde een route van Kasteel Duivenvoorde, via Katwijk naar het Louwman Museum en weer terug naar Voorschoten. Onder aanvoering van Spuit 41, de brandweerwagen uit 1935 van het Brandweermuseum, trokken de oldtimers veel bekijks. Een eend van de ANWB Wegenwacht sloot als bezemwagen de rij. Door Piet, Kees en Erik van onze fotoclub werden de auto’s stuk voor stuk mooi vastgelegd. 

2020-12-29 10:18
Excursie architectuurfotografie

Op 10 oktober zijn we met een klein groepje in Rotterdam geweest voor een excursie architectuurfotografie, georganiseerd door Fred. Op de Kop van Zuid is veel moderne architectuur te vinden dus genoeg inspiratie voor goede foto’s.  Fred heeft ons tips gegeven waar we op moeten letten om een mooi lijnenspel in de foto te krijgen. Bijvoorbeeld door de camera schuin te houden en te letten op de afstand tussen de gebouwen. Ook kun je door te letten op spiegeling in ramen of water verrassende effecten in de foto krijgen.
Tussen het fotograferen door genoten we van een lekkere lunch in Hotel New York.
Het was een gezellige en inspirerende dag, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Adresgegevens:

Rotterdamse Haven

Openingstijden:

Dagelijks van 00:00 tot 24:00uur

Meer informatie:
https://www.fdcv.nl/

 

Scroll naar boven