Welkom bij FDCV

Wie we zijn

We zijn een enthousiaste groep mensen met allemaal een passie voor fotografie. We werken analoog en digitaal, in kleur en zwart-wit, ieder op zijn eigen niveau. Op de clubavonden presenteren we elkaar onze foto’s die we bespreken op compositie en techniek.

Waarom deze fotoclub?

Doordat we elkaars foto’s bespreken, verhogen we gaandeweg de kwaliteit van ons werk. Er is geen clubstijl of een fotografisch correcte mening; we verschillen ook regelmatig van mening. Ook de onderwerpen variëren: natuur, portret, architectuur, abstract, alles komt aan de orde en er is veel ruimte voor eigen inbreng. De club biedt een aantrekkelijke plaats om feedback op jouw werk te krijgen van andere leden. Sommige spreken uit jarenlange ervaring, anderen beginnen net.

RECENT BEKROOND WERK

WAT WE DOEN

Een vast onderdeel van de fotoclub is het beoordelen van elkaars foto’s. Maar we doen meer, we organiseren regelmatig excursies naar bijzondere foto locaties. Daarnaast houden we een paar keer per jaar een tentoonstelling in Voorschoten of daarbuiten.

DRIE GROEPEN

Binnen de club zijn drie groepen actief met verschillende activiteiten, regelmatig ondernemen we ook gezamenlijke activiteiten. Al onze activiteiten staan vermeld in ons programma. De bezigheden van de drie groepen zijn:

Maandagmiddaggroep

Deze groep houdt zich bezig met de analoge fotografie. In de donkere kamer (DOKA) worden de eigen opnamen ontwikkeld, bewerkt en afgedrukt.

Maandagavondgroep

Op deze clubavonden wordt gewerkt aan het digitaal bewerken van de opnamen in zowel zwart/wit als kleur. Doordat er tijdens de clubavonden wordt samengewerkt, beïnvloed en help je elkaar om tot een mooi resultaat te komen. Door het praktisch bezig zijn kunnen zowel ervaren als minder ervaren fotografen op deze avonden goed uit de voeten. Er is voldoende begeleiding en hulp.

DONDERDAGAVONDGROEP

Op de donderdagavond zijn over het algemeen het grootst aantal leden actief. Op deze avonden beoordelen we elkaars foto’s, doen we aan studiofotografie (modellen of stillevens e.d.), maken uitstapjes of bewerken foto’s op de computer.

Uiteraard kun je ook deelnemen aan meerdere groepen.

Portretfotografie

Per jaar organiseren we meerdere portretfotografie- avonden en/of middagen daarbij beoefenen onze leden, onder begeleiding van een professionele fotograaf, de kunst van de portretfotografie. Ben jij fotogeniek en vind je het leuk om een fotoshoot mee te maken, meld je dan bij ons aan. Wie weet doe jij mee met onze volgende fotoshoot.

Fotomodel: Anouk Labrie

Lidmaatschap

De clubavonden zijn elke week op de maandag- en/of donderdagavond in het wijkcentrum Alettahof te Voorschoten, van 20.00 tot ca. 22.30 uur. De contributie bedraagt € 110,- per jaar.

Interesse?

Kom gerust een paar keer vrijblijvend kijken of onze fotoclub ook iets voor jou is. Je bent van harte welkom. Na zo’n kennismakingsperiode kun je beslissen of je lid wordt.

Nadere informatie

Bel voor nadere informatie onze secretaris Carry van der Kley, tel. 071-5763392 of neem contact op via het contactformulier. Binnen enkele dagen kun je een reactie verwachten.